87433517_1373833669455566_31667344015768

CORALINE GROEN

 

"In her body language, she alternated between intense focus and command, and a sense of looking at time and motion from a higher Olympian perspective. Paying full respect to the composer, she let the score unfold in the way it was intended".

 

BIO

Coraline Groen, winnares van de Oskar Back Prijs en publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours 2020, wordt beschouwd als een van de topviolisten van haar generatie. ,,Zeer stijlbewuste speler, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadenzen, spannend en edel spel” waren enkele woorden van de jury. Sinds 2020 is zij ook actief als tweede violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest.


Coraline begon met vioolspelen toen ze drie jaar oud was. In 2019 behaalde zij haar masterdiploma bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een tien met onderscheiding voor ,,haar veelzijdigheid, creativiteit, en haar muzikale en inspirerende persoonlijkheid”. Ze studeerde tijdens haar bachelorstudie in Den Haag bij Peter Brunt, Philippe Graffin en in Londen aan de Royal Academy of Music bij Rodney Friend.


De violiste won eerste prijzen op het Britten Vioolconcours en het Prinses Christina Concours, en de tweede prijs bij het Nationaal Vioolconcours Davina van Wely. Als soliste was zij te horen met onder meer het Residentie Orkest, het Atheneum Kamerorkest en het Britten Jeugd Strijkorkest.

Tijdens haar studie nam ze deel aan de academies van het Koninklijk Concertgebouworkest (2018/2019) en het Residentie Orkest (2017/2018).

Als veelgeprezen kamermusicus is Coraline grondlegger van het Volkmanntrio en het experimentele pianokwintet de Formule. Met zowel bajanspeler Robbrecht Van Cauwenberghe als pianist Rik Kuppen vormt zij een duo.

Bij onder meer de Gustav Mahler Academy, de Cambridge International String Academy en het Festival Jong Talent Schiermonnikoog volgde ze masterclasses.


Coraline heeft een viool (gebouwd door W. Crijnen in 2006) en een stok (A. Grütter, 2003) in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

 
 

ENSEMBLES

Contact

Bedankt voor de inzending!